Culturele schatten van Zweden


Culturele schatten van Zweden

Culturele schatten van Zweden

Het Vasa Museum

Het Vasa Museum is een van de meest populaire toeristische attracties in Stockholm. Hier kun je het enige 17e-eeuwse oorlogsschip ter wereld bewonderen. Het schip, genaamd Vasa, zonk tijdens zijn eerste reis in 1628 en werd pas in de jaren 1960 weer ontdekt op de bodem van de Baltische Zee. Het museum biedt een unieke kijk op de maritieme geschiedenis van Zweden.

Drottningholm Paleis

Het Drottningholm Paleis is gelegen op het eiland Lovön, net buiten Stockholm. Het is de verblijfplaats van de Koninklijke Familie en staat sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het paleis dateert uit de 17e eeuw en heeft prachtige tuinen en een indrukwekkend theater. Een bezoek aan Drottningholm is een ware duik in de geschiedenis en pracht en praal van het Zweedse koningshuis.

De Göta-kanaal

De Göta-kanaal is een van de mooiste waterwegen ter wereld en een technisch hoogstandje uit de 19e eeuw. Het kanaal loopt dwars door Zweden, van Sjötorp aan het Vänernmeer naar Mem aan de Oostzee. Langs de 190 kilometer lange route kun je prachtige meren, charmante stadjes en landelijke landschappen ontdekken. Een boottocht over de Göta-kanaal is een onvergetelijke ervaring.

De oude stad van Stockholm

De oude stad van Stockholm, bekend als Gamla Stan, is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in Europa. Het is gevuld met smalle geplaveide straatjes, kleurrijke huizen en historische gebouwen, waaronder het Koninklijk Paleis en de Sint-Nicolaaskerk. Gamla Stan is de perfecte plek om te genieten van de Zweedse architectuur en een kopje traditionele Zweedse koffie te drinken.

Absoluut natuurreservaat Sarek

Het absoluut natuurreservaat Sarek is gelegen in het noordwesten van Zweden en behoort tot een van de oudste natuurgebieden van Europa. Het is een ongerept gebied met wildernis, bergen, gletsjers en talloze rivieren. Sarek is een paradijs voor avonturiers en wandelliefhebbers, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten en de rust van de natuur kunt ervaren.