De Hoogtepunten van Skåne

De Hoogtepunten van Skåne

De Hoogtepunten van Skåne

1. Kasteel van Malmö

Het Kasteel van Malmö is een indrukwekkend middeleeuws kasteel gelegen in het hart van de stad. Bezoek dit historische monument en ontdek de rijke geschiedenis van Skåne.

2. Öresundsbron

De Öresundsbron is een wereldberoemde brug die Malmö verbindt met het Deense eiland Seeland. Geniet van het adembenemende uitzicht terwijl je over deze imposante brug rijdt.

3. Kullaberg

Kullaberg is een prachtig natuurgebied aan de kust van Skåne. Maak een wandeling langs de kliffen en geniet van het spectaculaire uitzicht op de zee en het ruige landschap.

4. Gamla Stan in Ystad

Gamla Stan in Ystad is een charmante oude stad met geplaveide straatjes en historische vakwerkhuizen. Ontdek de gezellige cafés, boetiekjes en musea terwijl je door de smalle steegjes wandelt.

5. Kasteel van Helsingborg

Het Kasteel van Helsingborg is een imposant fort dat hoog boven de stad uitsteekt. Breng een bezoek aan dit iconische kasteel en geniet van het panoramische uitzicht over de stad en de zee.

6. Nationaal Park Söderåsen

Nationaal Park Söderåsen is een natuurreservaat met adembenemende bossen, ravijnen en watervallen. Verken de vele wandelroutes en ervaar de schoonheid van de ongerepte natuur.

7. Ales Stenar

Ales Stenar is een mysterieuze stenen schipvaring uit de IJzertijd. Deze archeologische vindplaats biedt een prachtig uitzicht op de Baltische Zee en is een must-see voor geschiedenisliefhebbers.

8. Lund Domkyrka

De Lund Domkyrka is de oudste en meest belangrijke kathedraal van Skåne. Bewonder de prachtige architectuur en bezoek het indrukwekkende astronomische uurwerk.

9. Kasteel van Trelleborg

Het Kasteel van Trelleborg is een historische ringburcht uit de Vikingtijd. Verken de overblijfselen van deze oude vesting en leer meer over de Vikinggeschiedenis van Skåne.

10. Ribersborgsstranden

Ribersborgsstranden is een prachtig zandstrand net buiten Malmö. Geniet van de zon, neem een verfrissende duik in de zee en ontspan op het witte zand.