Het ijshotel van Jukkasjärvi

Het ijshotel van Jukkasjärvi

De magie van het ijshotel

Het ijshotel van Jukkasjärvi, gelegen in het noorden van Zweden, staat bekend om zijn betoverende schoonheid en unieke architectuur. Jaarlijks wordt dit hotel helemaal opnieuw opgebouwd, compleet met meubels, sculpturen en zelfs een bar gemaakt van ijs en sneeuw. Deze tijdelijke constructie is een ware bezienswaardigheid en trekt bezoekers van over de hele wereld.

Een onvergetelijke ervaring

Het ijshotel biedt gasten de mogelijkheid om te overnachten in een echt ijshotel. De kamers zijn prachtig ingericht met ijssculpturen en sneeuwkunstwerken. Hoewel het hier behoorlijk koud kan zijn, zorgen dikke rendierhuiden en isolerende slaapzakken ervoor dat gasten warm en comfortabel blijven gedurende de nacht.

Betoverende kunstwerken

Elk jaar worden kunstenaars van over de hele wereld uitgenodigd om de kamers van het ijshotel te ontwerpen en te decoreren. Het resultaat is een verzameling van prachtige ijssculpturen en sneeuwkunstwerken die de kamers transformeren tot ware kunstinstallaties. Gasten kunnen genieten van unieke en adembenemende kunstwerken in elke hoek van het hotel.

Activiteiten en avontuur

Het ijshotel biedt talloze activiteiten aan voor gasten die op zoek zijn naar wat avontuur. Van sneeuwscootertochten tot hondenslederitten en ijsvissen, er is voor elk wat wils. Voor degenen die op zoek zijn naar een echt unieke ervaring, kunnen ze zelfs deelnemen aan een ijssculptuurworkshop en leren hoe ze hun eigen kunstwerken kunnen maken met behulp van ijs en sneeuw.

De bar van het noorden

De beroemde ijsbar van het ijshotel is een populaire plek waar bezoekers kunnen genieten van verfrissende drankjes geserveerd in glazen gemaakt van ijs. Met een constante temperatuur van -5 graden Celsius, is dit een fantastische ervaring die nergens anders te vinden is. Gasten kunnen nippen aan hun drankje terwijl ze ontspannen op stoelen en banken gemaakt van ijs, omringd door schitterende ijssculpturen.

Een winterparadijs

Het ijshotel van Jukkasjärvi is niet alleen een hotel, maar ook een winterparadijs. Bezoekers kunnen genieten van adembenemende noorderlichtshows, wandelingen maken op sneeuwschoenen en zelfs rendiersledetochten maken. Met zijn prachtige landschappen en betoverende sfeer, biedt Jukkasjärvi een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker.