Steden en dorpen in Zweden
Steden en dorpen in Zweden

Steden en dorpen in Zweden

Stockholm

Stockholm, de hoofdstad van Zweden, is een bruisende stad omgeven door water. Het staat bekend om zijn prachtige historische gebouwen, zoals het Koninklijk Paleis en de Gamla Stan, de oude stad. Daarnaast biedt Stockholm diverse musea, parken en levendige marktplaatsen.

Göteborg

Göteborg is de op een na grootste stad van Zweden en ligt aan de westkust. Deze stad biedt een geweldige mix van cultuur, winkels en gastronomie. Bezoek de wijk Haga, bekend om zijn gezellige straatjes, trendy boetieks en café’s. Een andere populaire attractie is Liseberg, het grootste pretpark van Scandinavië.

Malmö

Malmö, gelegen in het zuiden van Zweden, is een trendy en moderne stad. Het heeft een prachtig stadscentrum met veel winkels, restaurants en cafés. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de Turning Torso, een indrukwekkende wolkenkrabber en een symbool van moderne architectuur.

Uppsala

Uppsala is een historische stad ten noorden van Stockholm en staat bekend om haar prestigieuze universiteit. Het heeft ook een rijk cultureel erfgoed, met de imposante Domkerk en het Uppsala Slott, een kasteel uit de 16e eeuw. Daarnaast is de stad omgeven door prachtige natuur, inclusief het idyllische meer Mälaren.

Visby

Visby is een stad op het eiland Gotland en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het staat bekend om zijn goed bewaard gebleven stadsmuren uit de middeleeuwen en smalle kronkelende straatjes. In de zomermaanden wordt de stad overspoeld door toeristen vanwege de middeleeuwse week, waarin de oude tijden tot leven worden gebracht.